Владислав Кириченко. Бандера в першоджерелах.

Минуло понад сорок років відтоді, коли у Мюнхені побачила світ збірка статей Степана Бандери.

Ми вдячні родині Бандер та Центру Національного Відродження імені Степана Бандери за сприяння і дозвіл опублікувати цю книгу. Для нас велика честь видати праці людини, яка все життя присвятила боротьбі за українську державність.

«Перспективи Української Революції» ми вирішили відтворити з упорядкуванням Степана Ленкавського і в редакції Данила Чайковського, як вона і вийшла 1978 року. Але при цьому намагалися полегшити сприйняття тексту для сучасного читача. Тому для зручності ми уклали глосарій рідковживаних, малозрозумілих і діалектних слів.

У пропонованому виданні збережено оригінальну орфографію та пунктуацію писань Степана Бандери відповідно до першоджерел.

Також ми подаємо іменний та географічний покажчики, які полегшать роботу з текстом.

Як і в автентичному виданні, коментарі до тексту належать Степану Ленкавському.

Готуючи до видання «Перспективи Української Революції», ми не могли втриматися від спокуси вийти за межі традиційної книги і доповнили її ілюстративними та інформаційними матеріалами, які допоможуть сучасному читачеві більше дізнатися про постать Провідника і діяльність ОУН.

Зокрема було зібрано й упорядковано десятки номерів різних газет, у яких публікувався Степан Бандера. Ви зможете їх знайти, відсканувавши QR-код, що розміщений біля кожної статті у книжці. На нашу думку, перегляд цих періодичних видань як не що інше дасть можливість зануритися в інформаційну атмосферу тих часів.

Також додано вклейку із фотокартками, які показують життя Степана Бандери та діяльність ОУН; створено медіатеку, де можна погортати зображення, послухати живу мову Провідника чи побачити відео з музею Степана Бандери в Лондоні. Потрапити туди можна за допомогою QR-коду, розміщеного у фотовклейці.

Майже весь використаний контент взято із таких джерел:

архів ОУН – ounuis.info, електронний архів українського визвольного руху – avr.org.ua, електронна бібліотека Diasporiana – diasporiana.org.ua.

Деякі фотокартки люб’язно надала родина Бандер; вони публікуються вперше.

Висловлюємо подяку тим, хто долучився до цього видання:

Юрію Сиротюку — голові Недержавного аналітичного центру «Українські студії стратегічних досліджень», «Культурно-освітній фундації Дмитра і Марії Гулей» при Фундації «Будучність» та Дослідному Інституту «Україніка» (Канада), родині Борців (Австралія), Роману й Тетяні Захарякам (Австралія), Одарці Брецко і Тереновому Проводу ОУН (б) (Австралія), Михайлу Ратушняку – голові Ліги підприємців «Українська справа», Музею національно-визвольної боротьби Тернопільщини.

http://ukrnationalism.com/news/ukrainian-book/4274-bandera-v-pershodzherelakh.html?fbclid=IwAR1pHJ2XYRSOAKXt-U8zah323FEVvVqJwvhiNy_yawv7QwRSRWa3oVCwTv4

Залиште відповідь

Ваша електронна адреса не буде опублікована.