Олександр Сич презентував збірник праць Степана Бандери в Коломиї

В Музеї історії міста Коломиї відбулася презентація творів Провідника Організації Українських Націоналістів Степана Бандери “Перспективи Української Революції”. Організували захід громадська організація “Інститут наукових студій націоналізму” та голова Івано-Франківської обласної ради, заступник голови ВО “Свобода”, доктор політичних наук та автор передмови Олександр Сич.

Сьогодні крайньо важливо презентувати і поширювати твори Степана Бандери в Україні. Його праці розвіюють багато міфів як з боку його опонентів, так і з боку надто радикальних бандерівців, які приписували Провіднику те, чого не було. Зрозуміло, що колишня совєтська і теперішня постсовєтська пропаганда намагається спотворити постать Бандери. Сподіваюся, що хоча б частина людей, до рук яких потраплять твори Степана Бандери, зможуть зрозуміти, про що насправді писав і які ідеї він сповідував. Мрію про той час, коли історією перестануть спекулювати в політичних цілях і коли перестануть спекулювати такими символами, як Степан Бандера!“, – акцентував Олександр Сич. 

На актуальності книги у своїх виступах наголошували присутні на презентації доктор історичних наук, професор Сергій Адамович, кандидат історичних наук, доцент кафедри історії слов’ян Прикарпатського національного університету ім. В. Стефаника Микола Вітенко та кандидат політичних наук, депутат обласної ради Ігор Дебенко.

Коломия стала третьою після Івано-Франківська та Калуша, де було представлено видання. По завершенні презентації Олександр Сич передав Музею історії міста Коломиї два примірники книги і ювілейну відзнаку обласної ради “130 років Євгену Коновальцю” для поповнення музейної експозиції.

Відзначимо, що вперше збірка праць Степана Бандери побачила світ у 1978 році в Мюнхені. Через понад двадцять років її перевидали в Україні видавництво “Відродження” та Інститут національного державознавства.

Залиште відповідь

Ваша електронна адреса не буде опублікована.