У Івано-Франківську відбудеться презентація першого тому творів Степана Ленкавського «Український націоналізм»

У четвер, 5 травня, о 16-ій годині у приміщенні Туристично-інформаційного центру (м. Івано-Франківськ, вул. Галицька, 4а) відбудеться презентація книги «Український націоналізм. Том 1. Історія» Степана Ленкавського. Запрошуємо приєднатися! 

Оновлене перевидання творів Степана Ленкавського у чотирьох томах здійснюється в умовах повноцінного введення його імені і творчої спадщини у науковий обіг. Посилення інтересу до творчої спадщини одного з провідних ідеологів та діячів ОУН посилюється об’єктивними суспільними тенденціями. Українська держава проходить складний етап формування своїх національних основ, і український націоналізм набуває чимраз вагомішого значення в її політичному житті. В то й же час Європа переживає ренесанс націоналізму, й в Україні співмірно зростає наукове зацікавлення цим світоглядним і політичним феноменом. 

До першого тому творів Степана Ленкавського ввійшли його праці з історії українського націоналізму. Вони мають різне первісне призначення – деякі цілеспрямовано містять її виклад, інші були написані в процесі поточної діяльності ОУН і сьогодні є джерелом для її вивчення. Багато із запропонованих матеріалів мають характер внутрішньої аналітики. Вони виявлені в закордонних архівах ОУН і друкуються вперше. Хронологічно праці першого тому охоплюють весь історичний період розвитку українського націоналізму: етап протонаціоналізму, початки організованого націоналістичного руху, передісторію й історію ОУН та її закордонних структур.

Залиште відповідь

Ваша електронна адреса не буде опублікована.